Mire figyelj oda használt laptop vásárlása előtt?

Mire figyelj oda használt laptop vásárlása előtt?

 

Használt laptop vásárlása során számos dologra érdemes figyelni, hogy megelőzzük az esetleges csalódást és a későbbi kellemetlenségeket. Sokan választják a használt laptopokat az újak helyett, hiszen jó ár-érték arányt kínálnak és a megbízható forrásból származó használt laptopok könnyedén kielégítik az igényeket. Azonban mielőtt megvásárolnánk a kiszemelt laptopot, fontos tudnunk, hogy mire kell odafigyelnünk, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk. A következőkben összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat, amikre figyelmet kell fordítani a használt laptop vásárlása előtt.

Az állapot


Ellenőrizd az eszköz állapotát - Keresd a nagyobb sérüléseket, mint például nagyobb karcolások, repedések, vagy foltok. Az apróbb esztétikai hibák, mint például kisebb karcolások vagy minimális kopás a billentyűzeten, nem feltétlenül jelentenek problémát az eszköz teljesítményére nézve, és nem kell, hogy elriasszanak a vásárlástól.

Ellenőrizd a billentyűzetet és a touchpadet - győződj meg arról, hogy működnek, és nincsenek hiányzó gombok .

Ellenőrizd a képernyőt - győződj meg róla, hogy a kép tiszta és nincsenek jelentős mennyiségű halvány pontok vagy sötét pixelhibák. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos pixelhibák, akár az új laptopoknál is előfordulhatnak, és ezek általában semmilyen problémát nem okoznak.
Ha a kijelző kisebb kopásával találkozol akkor talán esztétikailag nem ideális, de nem jelent semmilyen problémát a használat során, és nem befolyásolja a laptop teljesítményét. A kijelző kisebb kopása csak a megjelenést érinti, nem pedig a készülék funkcionalitását. Ettől függetlenül a Laptopoázis webáruházban, a laptopok leírásánál, az "Állapot" résznél minden ilyen és ehhez hasonló eltérést feltüntetnek, hogy a vásárló el tudja dönteni, hogy az eltérés számára sem befolyásoló tényező. Ha igen, akkor van lehetőség más használt laptopot vásárolni.  Egyébként az ilyen hibák általában a vékonyabb kivitelű laptopok esetében fordul elő és egy idővel az újonnan vásárolt laptopoknál is megjelenhet, mert a track point (a billentyűzet közepén található), amelyet a laptopok sok gyártója használ, idővel kissé megkoptathatja a kijelzőt. Ezek általában jelentéktelenek a használat szempontjából.

Ellenőrizd a hangot- teszteld a hangszórókat, mikrofonokat és a fülhallgató csatlakozókat

 A konfiguráció

Ellenőrizd a hardvert - győződj meg arról, hogy a laptop a megfelelő hardvertartalmat tartalmazza az általad elvárt teljesítményhez

Ellenőrizd a memóriát - kérdezd meg az eladót a laptop memóriájáról, és ellenőrizd, hogy a mennyiség és a sebesség megfelelő-e a te elvárásaidnak

Ellenőrizd az akkumulátor élettartamát - kérdezd meg az eladót az akkumulátor élettartamáról és az órajel sebességéről

Ellenőrizd az eladót - Ha online vásárolsz, győződj meg arról, hogy az eladó megbízható és hiteles-e : Nagyon fontos, hogy amikor használt laptopot vásárolsz, az eladó megbízható és hiteles legyen. Ha online vásárolsz, győződj meg arról, hogy az eladó valóban megbízható és a termék állapota megfelelő. A nem megbízható forrásból vásárolt használt laptopok esetében az előző pontokban említett hibák és hiányosságok komolyabbak lehetnek, mint amilyenekre számítasz. Ne kockáztass azzal, hogy egy gyanús vagy kétes forrásból vásárolsz használt laptopot, mert ez jelentős kockázatot jelenthet az összes befektetett pénzedre és idődre nézve. Válassz megbízható eladókat és biztos lehetsz abban, hogy a vásárlásod sikeres és problémamentes lesz.

Kérj garanciát - Az eladótól való garancia kérés rendkívül fontos tényező a használt laptop vásárlásánál. Azonban, ha a Laptopoázisnál vásárolsz, nyugodtan vásárolhatsz használt laptopot, mert minden termékükre 1 év garancia vonatkozik. Ezen kívül, ha szeretnéd, további garancia opciókat is választhatsz felár ellenében, hogy még biztonságosabbá tegyed a vásárlásodat. A Laptopoázis olyan üzlet, amely megbízható, és garantálja, hogy az általuk árusított használt laptopok megbízható és jó állapotban vannak. A garancia lehetőségekkel pedig még biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a vásárlást.

Összefoglalás


Aki a használt laptop vásárlása során a Laptopoázist választja, az biztos lehet abban, hogy megbízható, jó állapotban lévő termékeket kap meg, amelyekre 1 év garancia vonatkozik de ha valaki még nagyobb biztonságra vágyik, akkor minimális felár ellenében további garancia kiterjesztésre jogosult. A Laptopoázis szakértői csapata pedig segítséget nyújt a vásárlás előtt, közben és után is. Akár telefonon, akár az üzletben, rendelkezésre állnak, hogy megválaszolják a felmerülő kérdéseket és segítsenek a megfelelő termék kiválasztásában. Az üzletben pedig a vásárlók személyesen is találkozhatnak a szakértőkkel, akik segítenek kiválasztani az igényeiknek legmegfelelőbb használt laptopot. A Laptopoázis nem csak egy webshop, hanem egy olyan üzlet, ahol a vásárlók szakértői segítséget kaphatnak, és biztosak lehetnek abban, hogy a vásárlásuk során minden szempontból jól járnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: használt laptop vásárlás